Mijn favorieten

Uw woning laten taxeren?

Als register makelaar-taxateur o.z. heeft ons kantoor alle kennis in huis voor het verrichten van taxaties. De waarde van uw woning is mede afhankelijk van het doel van de taxatie. Als NVM-makelaar vragen wij daarom altijd vooraf naar het doel van de waardebepaling. Mogelijke doelen van een taxatie zijn: een hypotheek aanvragen, de waarde voor fiscale doeleinden bepalen of het afsluiten van een opstalverzekering. Bij elk van deze doelen horen bepaalde taxatiewaardes.

Mogelijke waardes van een taxatie zijn:
Onderhandse verkoopwaarde vrij van huur en gebruik 
Dit is de hoogste waarde van de woning bij een ongedwongen en goed voorbereide verkoop. U hebt deze waarde nodig als u een woning (ver)koopt vrij van huur en gebruik. Deze waarde wordt onder andere gebruikt bij het aanvragen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). 

Executiewaarde bij eigen gebruik 
Dit is de waarde die de woning opbrengt bij een gedwongen verkoop. U hebt deze waarde nodig als u een hypotheek aanvraagt. De geldverstrekkende instantie wil deze informatie graag hebben. 

Herbouwwaarde 
Dit is de waarde van een nieuw te bouwen gelijkwaardige woning, indien de huidige woning vernietigd wordt door bijvoorbeeld brand. U hebt deze waarde nodig wanneer u een opstalverzekering wilt afsluiten bij een verzekeraar.

Waarde in het economische verkeer 
Deze waarde wordt gebruikt bij fiscale waarderingen zoals de inkomstenbelasting, de vennootschapsbelasting en bij de overdracht van onroerende goederen. U hebt deze waarde ook nodig bij aangifte of discussie met de Belastingdienst en de gemeente in verband met de onroerendezaakbelasting (ozb). 


Wilt u een taxatie uit laten voeren, neemt u dan contact op met ons kantoor voor het maken van een afspraak. Uiteraard zorgen wij voor een correcte en snelle afhandeling van uw opdracht. Wij taxeren voor diverse banken en financiële dienstverleners in de wijde omgeving.

NWWI taxatie aanvragen:
U kunt eenvoudig een NWWI taxatie bij ons aanvragen door contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring